Slimmer werken,
blije klanten

Six Sigma Green Belt: 10 voordelen op een rijtje!

‘Wat is het voordeel van het hebben van een Lean Six Sigma Green Belt?’ of ‘Is Lean Six Sigma wel toepasbaar binnen mijn organisatie en wat zijn de voordelen hiervan?’ zijn voorbeelden van vragen die gesteld worden binnen veel organisaties. Lean Six Sigma brengt nog steeds veel onduidelijkheden met zich mee.

Green belt

Deze onduidelijkheden willen wij wegnemen. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen van de Green Belt training op een rijtje gezet, waardoor het makkelijker wordt om te zien of deze training geschikt is voor jou en je organisatie.

De 10 voordelen van een Green Belt

  1. Werknemers die aangeven dat ze een Green Belt op zak hebben en weten hoe ze moeten werken met de Six Sigma methodiek, worden vaak gepromoveerd.
  2. Lean Six Sigma Green Belts worden minder lang opgeleid in de methodes, hulpmiddelen en de technieken dan de Black Belts.
  3. Voordat medewerkers promotie kunnen maken, moeten ze steeds vaker eerst een gecertificeerde Green Belt behalen.
  4. Een Green Belt training wordt klassikaal gegeven. Dit zorgt voor een vergroting van de kennis en het enthousiasme van de kandidaten.
  5. Een Lean Six Sigma Green Belt training kan aangepast worden aan de specifieke wensen van het bedrijf wanneer de training in-company wordt uitgevoerd.

Green Belt

  1. Aan de hand van een project of het behalen van een certificaat kunnen de prestaties van een Green Belt worden geëvalueerd.
  2. Problemen worden voorkomen in plaats van opgelost. Ook gaat de productiviteit van een Green Belt omhoog.
  3. Green Belts helpen vaak de werknemers ‘het licht te laten zien’ doordat management gebaseerd op data altijd verdedigbaar is.
  4. Een Green Belt cursus leert je om eenvoudige vergelijkingen uit te voeren, projectvoordelen te kwantificeren en managementjargon te spreken.
  5. Tot slot heb je al een streepje voor wanneer je gaat solliciteren als je een officieel Green Belt certificaat op zak hebt.

Green Belt

Ook interessant: