Slimmer werken,
blije klanten

Lean cursussen bij Bureau Tromp: Welke kies je?

Je wil je oriënteren in het Lean vakgebied, maar waar begin je? Als echte starter, zonder enige ervaring is het wellicht handig om eerst de basisprincipes onder de knie te krijgen. Dit kan met de Yellow Belt cursus, de basis cursus. Wanneer je echter al meer ervaring hebt, is het misschien interessant om te kijken naar een zwaardere cursus zoals een Green Belt of zelfs een Black Belt cursus. In deze blog gaan we kijken naar de verschillen en helpen we je de geschikte cursus voor jou te vinden!

Lean

De geschikte Lean cursus voor jou!

Yellow Belt
Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is de Yellow Belt cursus uitermate geschikt voor beginners. In deze één daagse cursus worden alle basisbegrippen uitgelegd door middel van een combinatie van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte leert je de basisbegrippen van het Lean management. Het praktijkgedeelte bestaat uit een simpel gesimuleerd bedrijfsproces, waarin de geleerde theorie toegepast dient te worden. Op deze manier wordt de overstap tussen theorie en praktijk verkleind, waardoor het ook makkelijker wordt om het binnen je eigen organisatie toe te passen. Conclusie: de Yellow Belt is zeer geschikt voor als je je wil oriënteren in het Lean management.

Green Belt

Een Green Belt cursus gaat een stapje verder dan de Yellow Belt. Let op, het is een goede vervolgcursus voor de Yellow Belt, maar het is niet verplicht om eerst een Yellow Belt cursus te volgen. Green Belt trainingen zijn voornamelijk bedoeld voor medewerkers de een Lean project gaan leiden binnen een organisatie. De cursus bestaat uit 5 dagen, waarin alle lean tools behandeld worden. Daarnaast worden er verschillende simulaties behandeld, waarin je deze tools kan gaan toepassen in de praktijk.

Black Belt

Wil je echt een Lean Guru worden? Dan raden we je de Black Belt cursus aan. Dit wordt ook wel het ‘neusje van de zalm’ genoemd. Het is een 8-daagse cursus, waarin je naast alle tools ook leert hoe je een Lean denkwijze kan implementeren binnen jouw organisatie. Daarnaast leer je ook hoe je kunt omgaan met weerstand van medewerkers bij het doorvoeren van verbeteringen.

Lean

Ook interessant: