Slimmer werken,
blije klanten

De Lean posters van Bureau Tromp (gratis!)

Bij Bureau Tromp hebben we in totaal 3 soorten Lean posters ontwikkeld die je aan de hand van animaties de 8 verspillingen uitleggen. Zo is er een (gratis) algemene Lean poster, een poster voor de zorg en een poster gericht op de bouw. Wil jij weten hoe je aan de slag kunt met Lean posters en wil je zelf een poster ontvangen? Lees dan snel verder.

Lean poster

Breng Lean tot leven

Wil je Lean binnen je organisatie verspreiden op een leuke manier? Dat kan met deze posters! Print ze uit en hang ze overal waar mensen bij elkaar komen. Zo kun je ze in je eigen Obeya hangen, bij het koffiezetapparaat of in een gezamenlijke werkplek. Via deze weg breng je Lean tot leven en trigger je medewerkers om na te denken over verspillingen. Klik hier om de gratis algemene Lean poster te downloaden!

Lean poster

Wil je liever één van de drie papieren versies op A2 formaat (42×60 cm)? Voor maar 10 euro per poster en 50 euro per 10 posters krijg je ze thuisgestuurd (inclusief verzendkosten &  kartonnen koker). Klik hier, vul je gegevens in en bestel je eigen poster!

Het visueel management van Lean

De posters van Bureau Tromp zijn een simpele manier om de boodschap van het Lean management visueel in beeld te brengen. Ook via een Obeya lukt dit. Dit is een ruimte waarin alles bij elkaar komt wat te maken heeft met de Lean transformatie binnen je organisatie. Denk aan het verbeteren van KPI’s, praktische tools zoals een verbeterbord en informatie van lopende projecten. Op een verbeterbord staan aangedragen verbeteringen die voortkomen uit het in kaart brengen van alle verspillingen. Een verbeterbord staat daarom nauw in verbinding met de 8 verspillingen en dus ook met lean. Concluderend: een Lean poster hoort dus thuis in een Obeya, een vorm van visueel management, dat enorm belangrijk is binnen het Lean Management.

Lean poster

Ook interessant: